Google modifica interfata de cautare si face mai usoara cautarea in functie de data

16

Google a facut cateva modificari ale paginii de cautare pentru a face mai usoara identificarea continutului cautat si pentru a pune in valoare rezultatele de tip Knowledge Graph, asemanatoare Wikipedia. Noul model de pagina de cautare aseaza link-urile care permiteau alegerea tipului de continut cautat in partea dreapta, orizontal, intre bara de cautare si rezultatele cautarii.

In mod similar, rezultatele cautarilor sunt mutate catre dreapta pentru a permite afisarea mai mare a Knowledge Graph-urilor. Totodata, s-au imbunatatit si uneltele de cautare , astfel ca setarea unei date exacte pentru a cauta continut este mult mai usor de facut si mai sigura. Conform Google, noua interfata a paginii va intra in functiune mai intai in Statele Unite si mai apoi in celelalte tari.

Desi unii utilizatori din America puteau vedea schimbarile de pe pagina de cautare a Google de aproximativ 2 saptamani, compania a facut abia acum publice imbunatatirile si asigura ca noua interfata va fi una durabila. Un alt aspect important este legat de imaginea de fundal de pe Google.com. Daca utilizatorii folosesc o pagina de start Google personalizata, ar trebui sa stie ca, incepand cu data de 16 noiembrie, Google intrerupe suportul pentru aceasta optiune.

 

Sursa: The Verge