Google Maps ar putea in curand sa fereasca soferii de gropi

28

Google a facut eforturi insemnate de-a lungul timpului pentru a oferi utilizatorilor aplicatiei Maps o experienta cat mai placuta si pentru a-i atrage sa foloseasca sistemul de navigatie. Ca urmare, multi dintre utilizatorii de gadget-uri gasesc Maps unul dintre cele mai complete servicii de profil disponibile in acest moment. Chiar si asa, Google pare ca urmeaza sa faca si alte schimbari pozitive.

 

Gigantul a depus recent o cerere de patent care permite Google sa foloseasca sistemul GPS al masinilor, dar si alti senzori, pentru a detecta portiunile de drum cu gropi prin intermediul vibratiilor la care este expus autovehiculul. Informatiile vor fi folosite de Google Maps pentru a genera rute care sa fereasca utilizatorul de drumurile cu probleme, atunci cand acest lucru este posibil. Imbunatatirea va fi cu siguranta utila soferilor care urmaresc sa aiba un drum cat mai lin catre destinatie.

 

Deocamdata nu exista alte detalii si nu este clar daca masinile vor trebui sa aiba instalat sistemul Android Auto pentru ca soferii sa poata folosi Google Maps ca sa evite soselele cu gropi. Ramane de vazut cum va evolua situatia.

 

Πηγή: PocketNow