Google lucreaza cu agentia spatiala franceza pentru a dezvolta un nou model de baloane pentru Project Loon

32

Project Loon a evoluat mult din 2011 de cand Google X, departamentul de cercetare si inovatie al celebrei companii, a inceput sa lucreze la el. Acum, baloanele pot sta in aer si 100 de zile si, recent, Project Loon a inceput colaborarea cu compania australiana Telstra.

 

Acum, Agentia Spatiala Franceza, sau Centre National d’Etudes Spatiales (CNES), a dezvaluit ca se afla intr-o colaborare cu un laborator semi-secret pentru a duce baloanele la urmatorul nivel. Agentia spatiala ajuta Google cu efectuarea de teste, dar si dezvoltarea a noi modele de baloane. Pe de alta parte, Google va ajuta CNES sa conduca zboruri de lunga durata cu baloane in stratosfera.

 

“O singura solutie nu poate rezolva o problema mare si complexa. Tocmai de aceea, lucram cu experti din toata lumea, cum sunt cei de la CNES, care ar putea investi in noile tehnologii ca Project Loon care isi propune sa foloseasca puterea vantului pentru a oferi conexiuni la internet in locurile izolate”, a spus unul dintre oficialii care se ocupa de proiect. CNES are o istorie indelungata de cercetare in domeniul baloanelor stratosferice si lanseaza cam 20 pe luna.

 

Unul dintre oficialii agentiei spatiale franceze a declarat pentru o publicatie de profil ca nu a crezut ca Project Loon este un proiect realist atunci cand Google l-a prezentat pentru prima data. Compania lansase 100.000 de baloane pentru a oferi conexiuni la internet in locuri izolate din toata lumea, dar a trebuit apoi sa le retraga pentru ca pierdeau aer. Parteneriatul cu cu Google este benefic si pentru CNES, mai ales ca se vor reduce costurile construirii de baloane de aproximativ 10 ori. Pentru cei care stiu franceza, iata si un material video care explica mai multe:

 

 

Πηγή: Engadget