Google lanseaza Street View si pentru noi locatii din Europa – Bulgaria, Rusia si Marea Britanie

10

Google a anuntat azi ca Street View va acoperi mai multe zone din Europa, printre acestea numarandu-se orase din Bulgaria, Marea Britanie si Rusia.

Google Street View este o tehnologia folosita de aplicatiile Google Maps si Google Earth care reuseste sa randeze imagini 360 de grade pentru strazi. Programul lansat in mai 2007 a beneficiat de numeroase actualizari pana acum, insa ultima dintre ele  are ca scop de a face hartile pentru Europa “mai explicative si folositoare”.

Pentru prima data Street View introduce ilustrari pentru locatii din Bulgaria, a paisprezecea tara ca marime din Europa. Tot ca o noutate, Google adauga acces si la imagini pentru doua sute de noi localitati din Rusia si mii de kilometrii pentru Regatul Unit al Marii Britanii, incluzand de data aceasta si imagini de pe coasta Scotiei si sudul Tarii Galilor.

In iunie 2012 Google anunta ca a inregistrat un volum de date in valoare de 20 petabytes pentru Street View, incluzand imagini pentru peste 8 milioane de kilometrii, acoperind 39 de tari si peste 3 mii de orase.

Sursa: The Next Web, Wikipedia