Google lanseaza o noua gama de aparate mobile

24

 

Compania Google a anuntat lansarea unei noi tablete si a unui nou smartphone, folosindu-se de legaturile pe care le au cu producatorii sud-coreeni Samsung Electronics si LG Electronics.

Noul telefon, fabricat de LG, numit Nexus 4, are un display de 4,7 inci si o camera foto performanta, transmite Google, conform Bloomberg. Tableta celor de la Samsung, Nexus 10, are un ecran cu rezolutie mare si un pret cuprins intre 400 si 500 de dolari, in functie de memorie. Ambele produse beneficiaza de cele mai avansate functii ale sistemului de operare Android.

Android are cea mai mare cota de piata in domeniul sistemelor de operare destinate aparatelor smartphone, dar Google este inca in urma Apple pe piata tabletelor.

“Multe dintre aplicatiile pentru tablete Android sunt doar versiuni extinse ale celor pestru smartphone-uri”, sustine Michael Gartenberg, analist la compania de analiza a pietei Gartner.

Potrivit Gartner, cota de piata a Apple in ceea ce priveste domeniul tabletelor va creste la 60%, pana in anul 2016, de la 58% cat s-a estimat pentru acest an. De asemenea, Android va avea o cota de 30% in 2016, fata de 40$ in acest an.