Google lanseaza Nexus 6, un competitor pentru iPhone 6 Plus cu ecran qHD de 5.96 inci

29

Google a lansat Nexus 6, un smartphone construit de Motorola care planuieste sa devina un rival pentru iPhone 6 Plus, intrucat este dotat cu un ecran gigantic de 5.96 inci.

 

La fel ca si Nexus 9, Nexus 6 ruleaza sistemul de operare Android 5.0 Lollipop. Compania a anuntat ca acest sistem de operare va ajunge saptamana viitoare si pe dispozitivele Nexus 5, Nexus 7 si Nexus 10, plus editiile Google Play ale altor dispozitive.

 

Android 5.0 aduce pe Nexus 6 noul Material Design, criptare predefinita a datelor, suita de programe Samsung Knox, un mod de economisire a bateriei si sincronizare pentru mai multe dispozitive. Pe langa partea de software, un alt punct important marcat de Nexus 6 este ecranul. Acesta este unul de tip qHD are o dimensiune de 5.96 inci si ofera o rezolutie de 1440×2560 pixeli, cu o densitate a pixelilor de 493 ppi.

 

Baterial care alimenteaza Nexus 6 are o capacitate de 3.220 mAh, iar Google sustine ca ofera o autonomie de 24 de ore. In plus, daca utilizatorii folosesc optiunea Turbo Charge de la Motorola, doar 15 minute de incarcare vor putea oferi o autonomie de 6 ore.

 

La interior, Nexus 6 incorporeaza un procesor quad-core Snapdragon 805 si profita la maxim de suportul pe care Android 5.0 il ofera procesoarelor x64. Acest lucru este de asemenea prezent si evident in cazul Nexus 9.

 

Nexus 6 incorporeaza si o camera foto de 13 megapixeli cu lentile f/2.0, iar camera frontala este una de 2 megapixeli. Smartphone-ul va avea doua variante de capacitati de stocare, 16 GB sau 32 de GB, si va fi vandut in doua variante de culori – albastru sau alb. Precomenzile pentru Nexus 6 incep pe 29 octombrie, insa dispozitivul va incepe sa fie livrat abia in noiembrie.

 

Iata si un material video care prezinta Nexus 6:

 

 

Πηγή: The Inquirer