Google lanseaza aplicatia Inbox si reinventeaza sistemul e-mail

85

Google a lansat o noua aplicatie numita Inbox care este aproape o combinatie intre serviciile Google Now si Gmail. Desigur, Inbox nu are drept scop sa inlocuiasca Gmail, ci “a fost conceputa pentru a se concentra pe ce conteaza cu adevarat”.

 

Inbox extinde categoriile pe care Gmail le-a introdus anul trecut si face mai usoara administrarea e-mailurilor similare, sustin cei de la Google. “Spre exemplu, toate facturile sau extrasele de banca sunt grupate, astfel ca utilizatorii pot naviga cu usurinta prin ele”, continua Google. “Poti invata chiar Inbox sa se adapteze la modul tau de lucru prin alegerea caror e-mailuri sa fie grupate”, se mai consemneaza.

 

Inbox scoate in evidenta informatii cheie din mesaje importante, cum sunt rute de zbor, informatii despre evenimente, fotografii si documente trimise de prieteni si chiar afiseaza informatii de pe internet care nu erau incluse in e-mail (de exemplu, situatia in timp real a unui zbor sau traseul unui pachet trimis). Astfel, Inbox devine un centru specializat in agregarea de informatii pe care utilizatorul are nevoie sa si le aminteasca. De asemenea, utilizatorii pot sa apese “snooze” pentru e-mailurile pe care vor sa le verifice mai tarziu pentru a se concentra pe ceva mai important.

 

In acest moment, Inbox este o aplicatie care se poate accesa doar pe baza de invitatie. Chiar daca este un proiect complet separat de Gmail, daca va fi receptat pozitiv, Inbox ar putea inlocui in viitor celebrul sistem de mesagerie al Google. Utilizatorii care isi doresc sa incerce Inbox pot cere o invitatie de aici.

 

Iata si un material video care prezinta noua aplicatie Inbox:

 

 

Πηγή: The Inquirer