Google lanseaza aplicatia de cautare pentru Windows RT, oferind utilizatorilor Microsoft Surface o alternativa la Bing

12

Google tocmai a lansat o aplicatie de cautare, speciala pentru Windows RT. Cu alte cuvinte, utilizatorii tabletelor Microsoft Surface nu mai sunt constransi de aplicatia Bing. Puteti descarca Google Search din site-ul Get Your Google Back sau din magazinul oficial Windows.

Daca sunteti confuzi de ce exista o discrepanta cu Google Search pentru Windows 8 si Windows RT, o sa va explicam. Pe 26 Octombrie, ambele sisteme de operare Microsoft au fost scoase pe piata, Windows 8 pentru toate PC-urile, si Windows RT pentru tablete, inclusiv Microsoft Surface.

In aceeasi zi, Google a lansat o noua campanie, care le-a aratat, utilizatorilor in esenta cum sa renunte la IE (Internet Explorer) si Binga in favoarea instalarii browser-ului Chrome si a inlocuirii cautarilor pe Windows 8. Cu toate acestea noua aplicatie Google Search a fost disponibila doar pentru Windows 8 deoarece nu a fost facuta o alta si pentru Windows RT.

“Ne propunem sa avem intotdeauna produsele noastre disponibile pentru cat mai multI oameni si planificam sa lansam versiunea actualizata a aplicatiei Google Search in timp ” a spus purtatorul de cuvant al motorului de cautare Google pe 26 Octombrie. Cu numai doua saptamani mai tarziu Google a lansat o versiune de Windows RT a aplicatiei.

Aceasta intarziere pune semne de intrebare in ceea ce priveste sprijinul dezvoltatorilor pentru Windows RT. Daca o companie atat de mare precum Google a decis ca Windows 8 merita, iar Windows RT ar putea astepta, ce ar decide micile companii  incepatoare?

Trebuie sa ne amintim ca Google si Microsoft sunt dusmani, astfel incat acest lucru sa fie facut intentionat. In cele din urma, Google a anuntat Acer C7 Chromebook astazi, Acer evitand Windows RT la inceputul anului.

Sursa: www.thenextweb.com