Google lanseaza Android Studio 1.0 pentru a ajuta dezvoltatorii sa creeze aplicatii mai bune

29

Google a anuntat lansarea Android Studio 1.0, un Integrated Development Environment (IDE), versiunea companiei pentru serviciul similar al celor de la Microsoft, Visual Studio. Android Studio 1.0 are drept scop sa ajute dezvoltatorii sa creeze aplicatii mai bune.

 

Android Studio 1.0 este construit pe baza IntelliJ IDEA (Community Edition) Java IDE si este prima lansare in versiune completa, de cand serviciul a fost anuntat si prezentat sumar la evenimentul Google I/O de anul trecut. Android Studio va fi lansat in versiune stabila, beta, dedicata dezvoltatorilor sau Canary, in functie de cat de departe vor sa impinga acestia serviciul . Aceste categorii de versiuni sunt aceleasi pe care le ofera Google si in cazul browserului Chrome.

 

Android Studio ofera o serie de tipare de cod, in functie de mediul pentru care este dezvoltata aplicatia (smartphone, tableta, TV, dispozitiv purtabil sau masina). In plus, va include indicatori de performanta pentru consumul de memories i posibilitatea de simulare a aplicatiei pe o serie de dispozitive. Utilizatorii pot adauga integrare Google Cloud si pot administra mai multe versiuni ale aceleiasi aplicatii, indiferent ca este vorba despre varianta beta stabila, premium sau gratuita.

 

Dezvoltatorii care vor folosi varianta beta a Android Studio sunt incurajati sa ofere feedback pentru ca Google isi doreste sa ofere cat mai multe oportunitati si o experienta cat mai buna celor care au nevoie de serviciul respectiv. In viitor, compania va adauga si alte facilitati Android Studio, dar se bazeaza si pe ceea ce isi doresc dezvoltatorii de la un astfel de serviciu.

 

Sistemul de operare Android a devenit lider mondial, chiar daca exista numeroase critici la adresa securitatii slabe si a fragmentarii versiunilor. In ultima vreme, Google incearca o unificare a versiunilor si a curatat recent Play Store de toate aplicatiile care faceau referire la site-ul de torrent The Pirate Bay.

 

Πηγή: The Inquirer