Google introduce un nou design apropiat Material Design pentru Play Store 5.0

29

Inca de cand Google a lansat Android L, design-ul specific numit Material Design a inceput sa se extinda din ce in ce mai mult pe platformele companiei. Una dintre platformele care a primit o atentie mai deosebita este Play Store care a fost actualizat de cateva ori in ultimele cateva luni.

 

Cea mai recenta actualizare, care aduce Play Store la versiunea 5.0, ofera magazinului online un design nou apropiat de Material Design. In plus, continutul a fost reorganizat, au fost aduse imbunatatiri la tonurile de culoare, iar aspectul a devenit unul plat si simplu. Play Store si-a schimbat si pictograma si a renuntat la celebra pictograma in forma de punga pentru una in forma de triunghi rasturnat.

 

Imbunatatirile aduse layout-ului scot mai mult in evidenta sectiunea “what’s new” si ajuta utilizatorii sa ramana informati cu privire la actualizarile aduse aplicatiilor preferate. Modul in care se interactioneaza cu informatiile a fost si el imbunatatit si sectiunea informativa se extinde singura daca utilizatorul apasa pe ecran.

 

Noua versiune a Google Play Store a inceput sa fie distribuita pe smartphone-uri si tablete. Pentru cei care se grabesc sa incerce actualizarea si nu mai au rabdare, pot incerca un update manual al aplicatiei.

 

Πηγή: PocketNow