Google introduce compresia de date din browserul Chorme mobile pe PC

34

Google ofera deja de ceva timp o optiune care permite utilizatorilor browserului Chrome pe iOS si Android sa reduca consumul de date. Compania a inceput sa distribuie acum optiunea si la browserul conceput pentru sistemele desktop.

 

La fel ca si in versiunea mobila, facilitatea functioneaza prin compresarea datelor pe serverele Google mai intai, apoi trimiterea lor catre utilizatori. Compania sustine ca in acest fel marimea datelor trimise poate fi redusa si cu 50%. In Chrome Web Store a aparut o aplicatie numita Data Saver in format beta, iar descrierea precizeaza ca, la fel ca in cazul versiunii mobile, nu interfereaza cu site-urile protejate SSL sau cu cele accesate in mod Incognito si astfel securitatea utilizatorilor este asigurata.

 

Compresia de date bazate pe proxy nu este o noutate, dar utilizatorii fideli Google Chrome au acum o unealta oficiala dezvoltata chiar de companie, pentru a indeplini aceasta functie. Optiunea este utila mai ales celor care platesc in functie de datele pe care le consuma.

 

Πηγή: Engadget