Google intrerupe serviciul Helpouts

22

Pe 20 aprilie 2015, Google va intrerupe serviciul Helpouts. Astfel, acesta le va urma Reader, Latitude, Schemer si altor servicii pe care gigantul a decis sa le desfiinteze in ultima vreme.

 

Google a lansat Helpouts acum mai putin de 2 ani si era un serviciu in care utilizatorii puteau sa intrebe sau sa plateasca pentru a primi sfaturi sau lectii de la experti in diferite domenii, totul prin intermediul unei convorbiri Hangouts. Subiectele pe care se puteau primi sfaturi intrau in categorii extrem de variate, de la fotografie, la matematica, stiinta, arta si chiar sfaturi medicale. Din pacate, Helpouts nu a devenit un serviciu popular, dupa ce s-au lansat numeroase aplicatii mobile similare. Intr-o declaratie oficiala, Google a precizat ca inchide serviciul pentru ca “acesta nu a crescut la rata la care se astepta compania”.

 

Alte motive pentru care Helpouts nu a reusit sa atraga atentia este ca, poate, utilizatorilor le vine mai usor sa urmareasca videoclipuri cu sfaturi pe Youtube, in mod gratuit, sau din cauza unei combinatii de factori actuali. Serviciul Google Helpouts va functiona pan ape 19 aprilie 2015, iar compania va oferi sesiuni video cu experti in diverse domenii pana in ultima zi de activitate.

 

Utilizatorii care au folosit Helpouts pot sa isi descarce istoricul conversatiilor prin intermediul Google Takeout pana pe 1 noiembrie 2015. Dupa aceasta data, continutul cu istoricul nesalvat de utilizatori va disparea.

 

Πηγή: Engadget