Google inchide serviciul Play for Education in martie

35

Google va inchide portalul Play for Education, initiativa pe care a pornit-o in 2013 si care avea drept scop sa faca mai usoara achizitionarea in masa de mateiale educationale pentru ca apoi acestea sa fie trimise catre tabletele Android ale elevilor sau studentilor. Play for Education se va inchide pe 14 martie.

 

Gigantul nu a explicat de ce a luat aceasta decizie, dar este clar ca firma incearca sa se concentreze pe dispozitivele Chromebook. Suspendarea portalului nu inseamna eliminarea totala a componentei educationale. De altfel, un studiu realizat recent a aratat ca educatia este principala categorie prezenta in magazinul online Google Play Store.

 

Totusi, odata cu inchiderea Play for Education profesorii vor avea mai multe batai de cap pentru a-i face pe elevi sau studenti sa obtina materialele necesare. Abonatii existenti ai Google Play for Education nu trebuie, insa, sa-si faca probleme. Acestia vor putea in continuare sa foloseaca platforma pana la data de expirare a dispozitivelor pe care le utilizeaza.

 

Πηγή: Engadget