Google incearca sa rezolve problema redirectionarii din aplicatia Google Maps pentru Windows Phone

16

Ieri a aparut o problema in aplicatia Google Maps pentru sistemele de operare Windows Phone. Utilizatorii care incercau sa acceseze aplicatia prin intermediul browserului si intrau pe adresa maps.google.com erau redirectionati automat catre Google Search. Compania a declarat ca redirectionarea exista in Internet Explorer de pe Windows Phone pentru ca Google nu are o experienta solida cu acest tip de browser. Totusi, Google sustine ca lucreaza pentru a rezolva problema care cauzeaza redirectionarea automata a utilizatorilor.

Unele speculatii sustin ca aceasta problema este, de fapt, o strategie a Google de a inlatura competitia. Zvonurile vin in urma faptului ca Microsoft a sustinut recent ca Google face rau intentionat sistemului de operare Wondows Phone.

Ca raspuns la aceste acuzatii, Google a declarat ca ideea redirectionarii a fost pur si simplu o decizie asupra produsului respective, nu o incercare de a elimina competitorii. Compania a continuat spunand ca Google Maps a fost conceputa pentru WebKit si, cum Internet Explorer are alte unelte de randare, nu poate accesa hartile. Multi sceptici sustin ca aceasta explicatie nu este plauzibila, din moment ce versiunea pentru desktop a Internet Explorer 10 poate afisa Google Maps.

Pentru a clarifica problema, Google a declarat pentru The Next Web: “Testam periodic compatibilitatea Google Maps cu diferite browsere pentru a ne asigura ca oferim clientilor nostri cea mai vuna experienta. In ultimul test versiunea mobila a Internet Explorer nu a oferit o buna functionalitate a hartilor, nepermitand panoramarea, zoom-ul sau alte functii elementare. Ca rezultat, alegem sa redirectionam in continuare utilizatorii catre Google.com unde vor putea, cel putin, sa caute la nivel local.  In cazul browserului Firefox s-a constatat o functionalitate mai buna, de aceea acolo nu exista redirectionarea.

 

Sursa: SlashGear