Google Hangouts ar putea trimite SMS-uri dupa viitoarea actualizare

25

Vrand-nevrand, oricine cumpara un smartphone Android la inceputul acestui an se trezea cu trei aplicatii ale caror functii ar fi putut fi integrate cu usurinta intr-una singura. Ne referim la Google+ Messenger, Talk si aplicatia implicita ce administreaza mesajele de tip text sau MMS.

Intre timp, Hangouts a luat locul aplicatiilor Google+ Messenger si Google Talk, iar acum se pregateste sa preia si responsabilitatile aplicatiei ce administreaza functiile SMS/MMS. Apple face deja viata mai usoara clientilor sai, avand o singura aplicatie pentru SMS, MMS si iMessage, iar Microsoft a facut un prim pas administrand Facebook chat si SMS-urile tot cu un singur app.

Potrivit celor de la Android Police, Google va integra functia de trimitere/primire a SMS-urilor in aplicatia Hangouts dupa actualizarea la versiunea 1.3 si va adauga tag-uri pentru identificarea metodei de livrare a mesajului. Imaginile surprinse arata ca Google nu va renunta inca la aplicatia “Messeges” ci va lasa utilizatorul sa opteze pentru Hangouts cu SMS sau fara. Sursa speculeaza ca viitoarele dispozitive Nexus (5) si cele actuale care vor trece la Android KitKat vor dispune doar de Hangouts.

Πηγή: androidpolice