Google Glass fura startul pentru iWatch

24

Adio, iWatch! Google fura potentialii clienti ai Apple. Pentru a folosi navigarea si mesajele-text, posesorii actuali ai ochelarilor inteligenti Google Glass trebuie sa ii sincronizeze cu un smartphone Android si sa instaleze pe acesta aplicatia Glass.

Ei bine, asta se va schimba total in curand, din moment ce Google Glass se va conecta prin Bluetooth la orice iPhone si va putea folosi fiecare conexiune Wi-Fi deschisa descoperita in cale pentru a intra online.

Utilizatorii de iPhone vor putea avea, asadar, acces la navigatie turn-by-turn cu ajutorul gadgetului Google. Informatiile sunt foarte folositoare in marile orase. Mai mult, ochelarii sunt o adevarata mina de aur pentru aplicatiile bazate pe locatie: utilizatorii pot gasi restaurante, adrese, identifica oameni sau filma.

Desi Google Glass are incorporata o busola, nu are si un receptor GPS, asa ca depinde de smartphone pentru a primi datele legate de locatie.

Google joaca foarte inteligent: ochelarii vor veni ca un gadget care se conecteaza la iPhone si, dupa cum se stie, utilizatorii iPhone nu se uita la bani atunci cand vor accesorii cool sau aplicatii fancy.

Iar ochelarii Google Glass costa 1.500 de dolari si vin cu un procesor dual-core Texas Instruments OMAP 4430, 1 GB de memorie RAM, 16 GB pentru stocare, camera de 5 megapixeli, WiFi si Bluetooth.

Πηγή: TechCrunch