Google extinde posibilitatile de plata din Play Store

37

Magazinul online Google Play Store ofera de atat de multa vreme posibilitati de plata foarte comode pentru utilizatori incat e usor ca acestia sa ia acest lucru ca pe ceva normal – doar leaga contul bancar de contul Play Store si pot incepe sa faca cumparaturi. Totusi, lucrurile nu sunt atat de simple peste tot, mai ales daca utilizatorii nu detin un card de credit, asa ca Google incearca sa faca cumparaturile in Play Store si mai accesibile.

 

Compania a implementat noi metode de plata pentru utilizatorii deja existenti sau pentru cei noi. Incepand de astazi, utilizatorii pot sa finalizeze comenzile pe care le fac in Play Store si prin intermediul Pay Pal. Utilizatorii trebuie doar sa introduca datele de identificare, iar plata se va duce direct catre magazinul online. Google a introdus aceasta metoda de plata in 12 tari: Austria, Canada, Finlanda, Belgia, Franta, Germania, Italia, Irlanda, Olanda, Spania, SUA si Marea Britanie.

 

Daca exista, totusi, utilizatori care nu sunt fani Pay Pal, Google va extinde sistemul de cumparare prin facturarea de catre operatorul de telefonie mobila, astfel ca tranzactiile prin care s-au cumparat aplicatii vor aparea pe lista lunara de plata. In plus, Google aduce suportul pentru gift card-urile Play Store catre si mai multe tari, printre care si Japonia si Germania.

 

Pentru utilizatori, Google a introdus beneficiile de mai sus, insa compania a extins posibilitatile si pentru dezvoltatori, astfel ca permite dezvoltatorilor din Indonesia, Malaysia si Turcia sa inceapa sa vanda aplicatii. Tot pentru a extinde suportul s-a extins si acceptarea mai multor monede pentru plata.

 

Πηγή: PocketNow