Google este ingrijorata de dominatia Samsung pe Android

10

Google, compania care dezvolta sistemul de operare Android, este tot mai ingrijorata de dominatia Samsung pe platforma, potrivit unor surse ale publicatiei Wall Stree Journal (WSJ).

WSJ transmite ca Andy Rubin (foto), vicepresedintele Google responsabil cu Android, rade cu un ochi si cu altul plange. Fara Samsung, Android nu ar fi fost astazi o platforma atat de populara, insa dominatia exercitata de compania sud-coreeana pune Google intr-o pozitie dificila cand vine vorba de negocieri.

Samsung a avut o cota de piata globala de aproape 40% pe segmentul de smartphone-uri in 2012, marea majoritate a terminalelor vandute fiind cu Android.

Ceilalti producatori de terminale Android sunt mult in urma, iar Google se afla in situatia de a nu-i putea refuza partenerului Samsung aproape nimic. Cel mai prost scenariu pentru Google ar fi acela in care Samsung decide, la fel ca Amazon.com, sa dezvolte popria versiune de Android, mult modificata.

Aceleasi surse ale WSJ spun ca de aceea Google a fost nevoita sa cumpere Motorola. Pentru a tine sub control Samsung, Google va trebui sa lanseze o line de produse mult mai larga, deoarece gama Nexus nu este suficienta.