Google dezvaluie o serie de vulnerabilitati de securitate ale Mac inainte ca Apple sa fi eliberat un patch

19

Microsoft nu este singurul gigant al tehnologiei care a fost acuzat de probleme de securitate recent. Se pare ca divizia Google Project Zero a descoperit doua vulnerabilitati de securitate neobsevate pana acum in sistemul de operare OS X (si se pare ca si Yosemite include o a treia). Aceste brese ar putea permite potentialilor atacatori sa obtina controlul asupra dispozitivului dumneavoastra Mac.

 

Reprezentatii diviziei Google sustin ca au avertizat Apple inca din octombrie ca exista aceste pericole, dar au publicat dupa 90 de zile raportul de securitate, asa cum se intampla de obicei. Politicile Apple prevad o atitudine rezervata si lipsa comentariilor atunci cand se identifica probleme de securitate, pana in momentul in care acestora li se gaseste o solutie. Asadar, nu exista nicio pozitie oficiala in acest sens, insa un site de profil noteaza ca Apple lucreaza la rezolvarea problemelor si ca actualizarea viitoare care va aduce Yosemite la versiunea 10.10.2 va repara aceste brese.

 

Ramane de vazut daca Apple va oferi publicului un patch inainte ca persoane rau intentionate sa apuce sa profite de vulnerabilitatile OS X si sa cauzeze daune utilizatorilor.

 

Πηγή: Engadget