Google detaliaza specificatiile pentru tableta Nexus 10 in Play Store

26

Dupa cum se stie deja, Google nu se pricepe foarte bine la tinut secrete, asa ca informatii cu privire la specificatiile tehnice ale tabletei Nexus 10 au ajuns deja in magazinul online PlayStore. Urmand aceeasi linie ca si informatiile scapate pe internet despre Nexus 5 si informatiile despre Nexus 10 si-au facut aparitia premature pe internet.

Detaliile tehnice despre tableta Nexus 10 ofera celor interesati cam toate aspectele cheie si este foarte posibil ca acest dispozitiv sa fie construit de Samsung. Una dintre dotarile cele mai importante este ecranul touchscreen de 10 inci care ofera o rezolutie de 2560 x 1600 pixeli. In plus, tableta este alimentata de un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800 si beneficiaza de o memorie RAM de 3 GB. Deloc surprinzator, noul dispozitiv al celor de la Google va rula sistemul de operare Android 4.4 KitKat. Deocamdata, nu exista informatii suplimentare cu privire la acest sistem de operare, dar zvonurile sugereaza ca va fi orientat destul de mult catre platformele TV.

De asemenea, tot informatiile oferite in Google Play indica faptul ca cea de-a doua generatie de tablete Nexus 10 va fi dotata cu o camera foto de 8 megapixeli si o camera frontala de 2.1 megapixeli. Capacitatea de stocare va totaliza 32 de GB, iar bateria are o capacitate surprinzatoare de 9.500 mAh. Totusi, chiar daca bateria este mare, dimensiunea actualei variante a tabletei Nexus 10 va fi mai mica fata de versiunea anterioara de anul trecut. Dispozitivul va avea 7.9 milimetri grosime si va cantari 584 de grame.

Informatiile aparute pe internet nu ofera niciun fel de detaliu cu privire la pretul la care va fi comercializata tableta Nexus 10 sau momentul in care aceasta va fi lansata oficial. Totusi, zvonurile sugereaza ca dispozitivul va putea fi comandat incepand cu 1 noiembrie, in aceeasi zi in care va deveni disponibila si tableta iPad Air a celor de la Apple.