Google concediaza 10% din personalul Motorola

20

Compania Google nu este multumita de cum merg lucrurile la subsidiara sa Motorola Mobility, iar achizitia de 12,5 miliarde de dolari inca atarna greu in bilantul financiar al gigantului cautarilor online.

In februarie, directorul financiar al Google, Patrick Pichette, declara ca liniei de produse Motorola ii lipseste “factorul wow!”. In aceste conditii, nu e de mirare ca Google continua sa restructureze Motorola pentru a face compania profitabila.

In perioada urmatoare, Google va concedia 10% din forta de munca globala a Motorola, potrivit unor surse ale publicatiei Wall Street Journal. Mai precis, vor fidisponibilizati 1.200 de lucratori ai companiei din SUA, China si India.

Motorola a mai concediat 4.000 de angajati anul trecut, a inchis majoritatea site-urilor web internationale si s-a retras de pe piata sud-coreeana (reducand inca o data forta de munca cu 500 de angajati).

Un e-mail intern care circula in companie explica de ce Google continua restructurarea: costurile sunt mari, produsele Motorola nu sunt competitive pe multe piete, iar compania pierde bani.

Google l-a angajat recent, in incercarea de a revitaliza subsidiara, pe fostul “evanghelist” Apple, bloggerul, investitorul si autorul Guy Kawasaki pentru a fi consultant la Motorola. Aceasta a fost unul dintre oamenii responsabili cu marketingul Macintosh in 1984.

Kawasaki se va concentra pe designul de produs, interfata grafica si marketing.