Google Chrome este acum disponibil in Cuba

19

Browserul Google Chrome a devenit in cele din urma disponibil in Cuba unde pana acum a fost blocat, impreuna cu alte servicii ale companiei. Google nu a dat vina in mod direct pe sanctiunile impuse Statelor Unite de catre Cuba pentru aceasta interzicere, insa a precizat ca utilizatorii nu puteau instala browserul in mod oficial pana acum.

 

Desigur, utilizatorii cubanezi care chiar doreau sa foloseasca Chrome au gasit deja metode sa si-l descarce. Totusi, aceasta disponibilitate de care se va bucura de acum programul va face descarcarea mult mai usoara si instalarea pe mai multe platforme (iOS, Android, Windows, Mac OS X etc.) mai simpla. Instalarea se poate face prin accesarea unui portal special disponibil aici.

 

Google spune ca lucreaza constant pentru a-si face serviciile disponibile in cat mai multe zone de pe glob. Compania a lansat deja de cativa ani buni Picasa, Chrome si Google Earth in tari ca Iran si Siria. Faptul ca locuitorii Cubei se pot bucura acum de Chrome este un pas inainte, tinand cont ca pana nu de mult accesul la internet si cumpararea unui calculator sau a unui telefon erau foarte dificile in aceasta tara.

 

Πηγή: Engadget