Google Cast revine la vechea denumire “Chromecast”

38

Google a încercat la începutul acestui an un rebranding al “universului Chromecast”, denumindu-l Google Cast, pentru a nu face confuzie între dongle-ul produs ce companie şi alte servicii la care lumea se referea ca fiind “Chromecast”, deşi nu aveau legătură.

 

A schimbat şi denumirea site-ului dedicat acestuia, dar şi contul de Twitter din @Chromecast, în @GoogleCast. A redenumit şi aplicaţia, dar se pare că a revenit iar asupra acestei decizii. Contul de Twitter a revenit la @Chromecast, pe site-ul dedicat se vorbeşte iar despre “Chromecast”. La începutul acestei luni a redenumit şi numele aplicaţiei din Google Cast în Google Home. Aproape că nu mai înţelegem nimic din ce vrea Google de la acest produs.

 

Redenumirea în Google Cast de la începutul acestui an a avut logică pentru că Google a început extinderea serviciilor de “Chromecasting” şi pe alte dispozitive, dar care nu aveau nicio legătură cu dongle-ulul Chromecast.

 

Ca o recapitulare care să pună cât de cât ordine în toată această încurcătură este că sistemul de streaming media de la un dispozitiv la altul se numeşte doar “Casting”. Dispozitivul care afişează conţinutul se numeşte “Chromecast“, în timp ce aplicaţia cu care vom controla streaming-ul şi dispozitivele se numeşte Google Home. Ar trebui să fie simplu, doar dacă, nu cumva, Google vine cu o nouă listă de denumiri.

 

Πηγή: theverge