Google avertizeaza despre un bug iOS care sterge mailurile din Gmail

18

Intr-o lume ca cea in care traim astazi, importanta si siguranta mesajelor e-mail este, intr-adevar, ceva care ii preocupa pe utilizatori. Din pacate, bresele de functionare din aplicatiile mobile sunt la fel de comune cum este si grija utilizatorilor de a-si pastra mesajele intacte. Atunci cand aplicatiile mobile fac probleme, cu siguranta aceste probleme pot duce la situatii neplacute.

 

Google si-a avertizat recent clientii in legatura cu o bresa importanta de securitate cu care se confrunta utilizatorii serviciului Gmail. Daca lansati aplicatia de mesagerie, veti gasi acolo o notificare prin care Google va anunta de problema si va informeaza ca aceasta ar putea determina stergerea unora dintre mesajele e-mail. Se pare ca bug-ul din iOS a determinat stergerea unor mesaje in perioada 15 ianuarie-22 ianuarie. Google asigura ca aceasta bresa de functionare va fi remediata curand, dar incurajeaza toti utilizatorii care constata ca le lipsesc mesaje e-mail sa isi verifice folderul Spam si Trash pana pe data de 14 februarie.

 

Desigur, pentru cei care se bazeaza pe Gmail la munca sau cei care au lucruri importante de rezolvat, aceasta este o bresa majora. Trebuie, totusi, sa notam ca exista servicii alternative aplicatiei Gmail si anume Mailbox. Acest serviciu va poate salva din situatia neplacuta de a pierde mesaje si poate ar fi o idee sa il incercati chiar daca nu ati fost afectati de problema descrisa mai sus. Speram ca Google si Apple vor remedia situatia si ca acest lucru nu se va mai intampla pe viitor.

 

Πηγή: PocketNow