Google, atacat de hackeri

26

Securitatea Google pare tot mai nesigura, chiar daca serviciile pe care le ofera sunt de calitate. Acum o luna, va informam despre un matematician care se juca, efectiv, cu securitatea Google.

In aceasta dimineata, Google Romania, cel mai mare motor de cautare, a fost atacat de hackeri. Atacul a fost asupra serverelor DNS, dar paginile nu au fost direct afectate.

Astfel, incepand cu ora 7 dimineata, pagina google.ro nu a putut fi disponibila, in locul cunoscutului camp de cautare facandu-si aparitia o sigla conform careia atacul vine din partea unui hacker algerian, cu numele MCA-CRB. Acelasi hacker, cu acelasi nume, a atacat si site-ul Yahoo. Se pare ca respectivul care a dat acest atac a fost ajutat de alti hackeri, membri ai organizatiei Anonymous.

Utilizatorii trebuie sa verifice adresa motorului de cautare sau a paginii accesate pentru a fi siguri de integritatea acesteia. De exemplu, Google foloseste conexiunea securizata de tip HTTPS, si nu HTTP ca al unui server nesigur. In ceea ce priveste atacul asupra google, redirectionarea se face catre un datacenter din Olanda.

Atacul cibernetic vine la scurta vreme dupa ce, o grupare de hackeri romani, a fost prinsa de FBI, in colaborare cu Politia Romana.