Google are un nou CEO si devine subsidiara a corporatiei Alphabet

94

Google pune in aplicare o alta lectie invatata de la Apple si isi muta centrul de comanda intr-o noua corporatie a carei denumire se rezuma la un cuvant comun, lipsit de conotatii negative: Alphabet (alfabet).

 

Anuntul a fost facut ieri de Larry Page, noul CEO al Alphabet, intr-o scrisoare adresata investitorilor. Cofondatorul Google, Sergey Brin, il urmeaza pe Page in calitate de Presedinte al Alphabet. Noua corporatie va controla compania Google si va prelua din portofoliul acesteia toate companiile care au ca obiect de activitate altul decat dezvoltarea de produse destinate exclusiv internetului. Astfel, YouTube va ramane sub umbrela Google, in timp ce companii ca X Lab, Ventures, Capital, Life Sciences si Calico vor fi transferate in subordinea Alphabet.

 

Functia de CEO al Google va fi ocupata in Sundar Pinchai cunoscut pentru contributia adusa la crearea browser-ului Chrome si la dezvoltarea sistemului de operare Android. 

 

Potrivit declaratiilor facute de Larry Page, Alphabet nu va urmari atentia publicului si marca nu va fi utilizata pentru a promova produsele companiilor pe care le va conduce. “Ideea este ca fiecare companie a Alphabet sa opereze independent si sa isi dezvolte propriile marci“, a declarat Page. 

 

Proiectul Google, apartinand lui Larry Page si Sergey Brin, a luat fiinta in anul 1996, iar in 1998 a fost fondata compania Google. La vremea aceea fondatorii aveau o singura tinta: realizarea unui motor de cautare care livra rezultate in functie de relevanta continutului. In 2015 Google Search este produsul cel mai cunoscut al companiei si detine o cota de 88% din piata motoarelor de cautare. In cei aproximativ 17 de ani de existenta, compania a lansat produse de succes precum Maps, Translate, Gmail, Android, a preluat in 2006 YouTube si a luat cu asalt piata de publicitate online cu platformele AdWords/ AdSense.

 

In anul 2014 Google era evaluata la 131 miliarde de dolari si avea in jur de 57mii de angajati.

 

Πηγή: google