Google ar putea lucra la dezvoltarea propriului serviciu de streaming de muzica

16

Apple nu este singura companie despre care zvonurile spun ca lucreaza la un serviciu similar Spotify sau Pandora. Acum, exista informatii ca si Google incearca sa-si dezvolte o platforma proprie de acest gen. Se pare ca firma a inceput deja negocierile cu casele de discuri pentru drepturile pentru a folosi continut in acest serviciu de streaming care va concentra descarcarile de continut platit care este deja oferit in magazinul online Play Store. Este posibil sa existe 2 versiuni ale acestei aplicatii: una gratuita care va contine mesaje publicitare si o alta de tip premium, disponibila contra cost, care nu va include reclame.

Aceasta strategie ar putea face parte din planul Google de a construi noi forme prin care sa obtina profit, in afara de procentele pe care le obtine din publicitate.  Deocamdata, compania nu a facut nicio declaratie oficiala in legatura cu momentul in care ar putea incepe sa ofere un astfel de serviciu sau cat de mult vor mai dura negocierile cu casele de discuri.

Este posibil ca imposibilitatea stabilirii unei intelegeri intre companii si casele de discuri sa fie si cauza pentru care nici Apple nu a lansat pana acum un serviciu propriu de streaming musical.

 

 

Sursa: PocketNow