Google ar putea fi interesata sa cumpere Cyanogen

21

Google ar putea fi interesata sa cumpere creatorul de sisteme de operare personalizabile (n.r – custom ROM) Cyanogen. Se pare ca Cyanogen cauta fonduri aditionale si spera ca tranzactia sa se faca pentru 1 miliard de dolari.

 

In presa au mai aparut informatii de-a lungul timpului care sugerau si ca firme ca Samsung, Amazon si Microsoft ar putea fi interesate de o posibila achizitie a Cyanogen. Totusi, zvonurile sugereaza ca oficialii Cyanogen s-au intalnit recent cu Sundar Pichai, conducatorul Google, si ca acesta si-a exprimat dorinta de a cumpara compania. Acasta informatie a ajuns si la investitorii Google.

 

Cyanogen este firma care produce celebrul ROM CyanogenMod, bazat pe sistemul de operare Android si inca nu a demonstrat ca produce profit substantial. Pana acum, compania s-a aliat cu Oppo si OnePlus, iar o publicatie de profil noteaza ca ar putea avea legaturi si cu piata indiana, printr-un parteneriat cu Micromax.

 

Chiar daca s-au intalnit cu oficialii Google, rapoarte recente sugereaza ca cei de la Cyanogen nu sunt de acord cu abordarea Google in ceea ce priveste Android si ca ar dori sa iasa de sub influenta gigantului motoarelor de cautare.

 

Πηγή: BGR