Google ar lucra la un client de mesagerie care sa concureze cu Whatsapp

22

Google a lansat programul Android One in acest an, program care se concentreaza pe construirea de smartphone-uri ieftine, dar de calitate, targetate catre pietele in curs de dezvoltare. Inca de la lansare, Google a subliniat ca se bazeaza si pe sprijinul producatorilor si ca intentioneaza sa faca o promovare puternica pe pietele tinta.

 

Zvonuri aparute recent sugereaza ca Google s-ar concetra pe carearea unei aplicatii care sa concureze cu Whatsapp, serviciu cumparat de Facebook. Informatia a fost vehiculata de Economic Times, publicatie care sustine ca gigantul motoarelor de cautare ar incerca sa dezvolte o aplicatie de mesagerie pe care sa o lanseze mai intai in tarile in curs de dezvoltare si mai apoi oriunde altundeva. Cintand surse apropiate Google, Econimic Times consemneaza ca noul serviciu Google ar putea fi lansat in 2015, intrucat acum se afla in primele stadii ale dezvoltarii.

 

Noua aplicatie la care Google se presupune ca lucreaza ar putea sa difere de Hangouts prin faptul ca nu va cere utilizatorilor sa aiba un cont Google si, spre deosebire de Whatsapp, ar putea fi complet gratuita. Desigur, conectarea Hangouts la Gmail ar putea sa ii fi asigurat companiei succesul in Statele Unite, insa daca vrea sa concureze cu Whatsapp si alte servicii similare pe alte piete decat cele din Statele Unite, Google trebuie sa devina o entitate mai flexibila si sa adauge suport pentru cat mai multe dispozitive.

 

Πηγή: Engadget