Google ar lucra la o versiune Android pentru realitatea virtuala

19

Android migreaza de pe dispozitivele mobile catre castile care folosesc realitatea virtuala, potrivit unui raport aparut recent. Doua surse anonime citate de Wall Street Journal sustin ca Google a insarcinat o echipa de ingineri sa creeze o versiune a sistemului de operare Android care sa poata rula aplicatii de realitate virtuala.

 

“Zeci de ingineri” lucreaza la acest proiect, potrivit publicatiei, iar sistemul va ajunge si pe alte dispozitive ca smartphone-uri, tablete si ale genuri de gadget-uri purtabile. Pana acum, Google a refuzat sa ia o pozitie oficiala cu privire la acest subiect. Aceste zvonuri vin in contextul in care Facebook a cumparat Oculus pentru 2 miliarde de dolari, iar Oculus va avea drept obiectiv sa dezvolte noi forme de storytelling care sa se bazeze pe realitatea virtuala.

 

De altfel, realitatea virtuala a si dominat Games Developer Conference care a avut loc recent in San Francisco. Printre vedetele pe acest segment s-au remarcat o noua casca de la Valve si progresul facut in cadrul Project Morpheus, al celor de la Sony.

 

Wall Street Journal a mai notat ca, in ceea ce priveste echipa Google, aceasta ar fi condusa de Clay Bavor si Jeremy Doig. Bavor este unul dintre cei care au contribuit la Google Cardboard, o alternativa low-cost la castile de realitate virtuala. Google Cardboard poate fi construit chiar de catre utilizatori, iar aplicatia ce trebuie instalata pe smartphone pentru a-l transforma intr-un ecran care sa livreze realitate virtuala a fost descarcata de peste 1 milion de ori.

 

Πηγή: The Verge