Google anunta Youtube Gaming, un serviciu care poate fi considerat rivalul Twitch

20

Gamingul este o parte importanta a clipurilor postate pe Youtube. Totusi, comparativ cu Twitch, ceea ce oferea Youtube era mult mai slab. Acum situatia pare sa se schimbe, intrucat recent Google a anuntat Youtube Gaming, un serviciu care sa concureze direct cu Twitch.

 

“Te conectam la jocurile, comunitatea si cultura care conteaza pentru tine – de la jucatori pentru jucatori”, noteaza un tweet postat pe contul dedicat serviciului. Youtube Gaming va fi disponibil atat in varianta desktop cat si in varianta mobile, atat pentru dispozitivele cu sistem de operare Android cat si iOS (fie ca e vorba despre smartphone-uri sau tablete).

 

Interfata ofera utilizatorilor continutul in trei categorii diferite – Games, Feed si Channel. In plus, printre optiunile pe care le ofera noul sistem Live se numara reducerea latency-ului in conversatiile chat si oferirea posibilitatii utilizatorilor de a-si personaliza profilurile mult mai mult decat puteau face asta in trecut pe Youtube.

 

De asemenea, va exista o sectiune numita My Games unde utilizatorii vor putea sa isi aleaga jocurile favorite. Odata ce utilizatorul isi va alege aceste jocuri preferate, sistemul ii va sugera jocuri similare pe care ar putea sa vrea sa le priveasca.

 

Deocamdata, Youtube Gaming nu a devenit disponibil oficial, insa landing page-ul poate fi vizitat aici.

 

Πηγή: BGR