Google anunta conferinta Project Ara pe 15-16 aprilie

26

Google lucreaza inca la Project Ara, un proiect care urmareste dezvoltarea unor smartphone-uri modulare. Totul a inceput de la Motorola care a inceput acest demers, apoi a fost cumparata de Google. Acum, gigantul motoarelor de cautare anunta conferinta pentru dezvoltatori Project Ara, care va avea loc pe 15-16 aprilie.

 

Evenimentul se va desfasura in Mountain View, California, si va putea fi urmarit si online pentru ca va beneficia de live streaming. De altfel, Google chiar sustine ca Project Ara este construit pentru 6 milioane de persoane. Acest lucru sugereaza ca Google urmareste sa produca smartphone-uri modulare care sa fie foarte accesibile maselor.

 

Deocamdata nu exista alte detalii pentru ca toate datele care se refera la Project Ara sunt tinute cat mai secrete. Totusi, Google a dezvaluit ca urmareste sa lanseze Ara Module Developers’ Kit (MDK) pentru dezvoltatori. Acest pachet va fi disponibil gratuit si in mod open platform. In plus MDK-ul are ca scop sa ghideze dezvoltatorii prin toate procesele pentru ca acestia sa poata construi pentru platforma Ara.

 

In ceea ce priveste dezvoltatorii tinta, Google doreste dezvoltatori “de toate formele si dimensiunile” pentru a oferi Ara teren de dezvoltare. Ramane de vazut ce va face Google, toate detaliile vor fi, probabil, dezvaluite in aprilie.

 

Πηγή: GSM Arena