Google aloca 500mil de Dolari promovarii Moto X

27

Potrivit publicatiei Wall Street Journal, Google va investi 500mil de Dolari in marketingul telefonului Moto X. Din informatiile obtinute de WSJ rezulta ca Google nu se va implica direct in promovarea dispozitivului. Compania este insa pregatita sa puna la dispozitia celor de la Motorola bugetul de mai sus, pentru un singur dispozitiv.

Daca Motorola va reusi sa cheltuiasca intreaga suma pentru a promova Moto X, va fi inregistrat un nou record. Cei de la Kantar Media raportau ca principalii jucatori de pe piata dispozitivelor mobile, Apple si Samsung, au cheltuit anul trecut 333mil de Dolari, respectiv 401mil de dolari, pentru marketing-ul intregii linii de produse mobile in SUA.

Un amanunt care nu era clar pana acum a fost disponibilitatea lui Moto X in afara Statelor Unite. Potrivit ultimelor informatii, o parte din buget va fi alocata promovarii in Europa. Asadar, Moto X ar putea ajunge si in Romania.

Suma alocata de Google indica increderea pe care o are compania in dispozitivul Moto X sau convingerea ca pot vinde orice daca ii fac destula reclama.

Πηγή: wsj