Google adauga un nou design cautarilor de aplicatii

40

Google a adus o serie de schimbari motorului de cautare Android, in cazul intrarilor care se refera la aplicatii. Daca utilizatorii vor cauta, de exemplu, “aplicatii muzicale”, vor primi o serie de sugestii sub forma unui grid de titluri, iar in momentul cand vor accesa un anume titlu vor fi trimisi automat in magazinul online Play Store de unde vor putea sa descarce aplicatia.

 

Compania va distribui noua facilitate treptat, pe parcursul urmatoarelor zile. Modul clasic de afisare a rezultatelor in cazul cautarilor de aplicatii va fi inca folosit, iar pentru a ajunge la el utilizatorii trebuie sa caute mai jos pe pagina, intrucat afisarea rezultatelor in mod grid va ocupa complet primul ecran, asa cum se intampla si in cazul Google Knowledge Graph.

 

Deocamdata, Google a introdus acest nou mod de cautare doar pentru Android. De mentionat mai este ca gigantul s-a plans recent de rezultatele cautarilor de aplicatii care livreaza utilizatorilor titlurile unor aplicatii ce afiseaza mesaje publicitare. In ceea ce priveste noul sistem, primele rezultate afisate sunt cele ale aplicatiilor certificate Google (daca datele cautarii permit acest lucru), asadar asta inseamna un plus de securitate pentru utilizatori.

 

Πηγή: Engadget