Google adauga suport pentru ARM lui Chrome Native Client

22

Native Client este o tehnologie Google ce permite rularea aplicatiilor in browser-ul Chrome. Scopul acestei tehnologii este de a pastra stabilitatea sistemului de operare in cazul in care o aplicatie se blocheaza. Native Client se doreste o alternativa pentru JavaScript, cel putin pentru portabile.

Smartphone-urile si tabletele folosesc doar procesoare 32Bit (x86), asa ca in 2011 Google a facut un prim pas, Native Client a inceput sa ruleze aplicatii C si C++ direct in Chrome. Mai nou procesoarele cu arhitectura ARM (x86 tablete si telefoane) primesc acces in clubul Native Client, ultimul Software Development Kit (SDK) al platformei oferind suport pentru acestea. SDK-ul permite si modificarea aplicatiilor existente pentru a putea fi executate de procesoarele ARM.

Daca tehnologia va fi adoptata la scara larga, nu va mai fi nevioe sa scoateti bateria telefonului cand se mai blocheaza vreun joculet, inchideti doar Chrome-ul. Astfel Android-ul va deveni probabil cel mai stabil sistem de operare pentru mobile ramanand si cel mai deschis.

Sursa: engadget.com