Google actualizeaza Maps pentru iOS si introduce descrieri direct pe harta

21

Google a lansat o noua versiune a aplicatiei Maps pentru sistemele de operare iOS. Noua versiune aduce o mica schimbare – atunci cand utilizatorii cauta un loc anume, vor primi, pe langa localizare si descrieri direct pe harta.

 

Descrierile vor fi formate din unul sau doua linii de text care vor oferi informatii importante. Totusi, este posibil ca actuala versiune sa para mai aglomerata tocmai din cauza acestor informatii introduse suplimentar. Descrierile locurilor direct in aplicatie exista deja de ceva vreme pe aplicatia Maps pentru Android, insa optiunea nu a devenit disponibila pentru iOS decat cu actuala versiune a aplicatiei.

 

Dupa ce initiaza o cautare, utilizatorii vor primi si informatii in forma similara unor Google Now cards care vor ocupa jumatate de ecran. Va fi afisat intai primul rezultat cu descrierea cautarii, dar utilizatorul poate naviga in acea parte de ecran pentru a explora mai multe. Aceasta schimbare reduce timpul de navigare catre un anumit loc si de primire a informatiilor, chiar daca ecranul poate parea ceva mai aglomerat.

 

In plus, noua versiune a Maps pentru iOS permite utilizatorilor sa vada evenimentele viitoare si rezervarile dintr-un anume loc. Compania mai sustine ca functia “Explore” a fost imbunatatita pentru a afisa activitati mai relevante, tinand cont de momentul zilei in care este accesata. Update-ul aduce si Smarty Pins direct in bara laterala a aplicatiei Maps.

 

Noua versiune a Maps pentru iOS poate fi descarcata din magazinul online App Store.

 

Πηγή: The Verge