Google a prezentat astazi Android 4.3 Jelly Bean

25

Google a anuntat astazi ultima actualizare de Android, 4.3 care va fi distribuita publicului sub acelasi nume: Jelly Bean. Actualizarea nu aduce nici o modificare pentru interfata ci introduce functii noi care fac experienta Android mult mai placuta utilizatorilor.

Google introduce prin aceasta noua versiune imbunatatiri pentru browserul de mobile Chrome integrand Google Translate in acesta, dar si pentru aplicatia de Mapps care primeste noi optiuni de explorare. Dezvoltatorii de jocuri se pot si ei bucura pentru ca OpenGL ES 3.0 introduce capabilitati sporite de randare a efectelor de umbra si reflexie.

Alte functionalitati ce merita mentionate sunt suportul pentru Bluetooth Smart dar si noul set de DRM (Digital Rights Management) care permite randarea de continut high-quality. Introducerea de conturi restrictionate pentru mai multi ultizaratori este o noua aditie pentru sistemul de operare. Aceasta optiune poate fi folositoare pentru parintii care isi impart tableta cu copiii lor.

Android 4.3 este acum disponibil gratuit pentru Nexus 4, nexus 10, Nexus 7 si Galaxy Nexus, urmand a ajunge curand si pe terminale ca HTC One sau Galaxy S4.

Πηγή: Electronista