Google a lansat o initiativa prin care ajuta site-urile atacate de hackeri

18

Nu e treaba usoara sa eviti atacurile hackerilor, chiar daca esti o companie mare, care foloseste cele mai noi sisteme de securitate si ai angajati cei mai buni ingineri din domeniu. Apple, Evernote sau Dropbox sunt doar cateva dintre victimele cu notorietate ale atacatorilor.

Google vrea sa ajute proprietarii de site-uri sa inteleaga mai bine cum pot fi acestea sparte de catre hackeri si cum pot sa se protejeze de atacuri. Compania a lansat initiativa Help for Hacked Sites. Pe aceasta platforma pot fi gasite informatii despre atacurile cibernetice, cum poate fi reluat controlul unui site compromis, precum si raspunsuri la intrebari frecvente.

“In fiecare zi, infractorii cibernetici compromit mii de site-uri. Atacurile sunt de obicei invizibile pentru utilizatori, insa sunt periculoase pentru oricine vizualizeaza o pagina web, inclusiv pentru cel care o detine”, arata Google.

Printre articolele publicate pe “Help for Hacked Sites” se numara unele pe teme precum: de ce ataca hackerii site-urile, spam si malware, colaborarea cu un webhost pentru refacerea site-ului sau curatarea de programe daunatoare si securizarea unui site.

Πηγή: CNET.com