Google a lansat laptop-ul Chromebook Pixel

  17

  Google Android este regele tabletelor si al smartphone-urilor, iar de cand a inceput sa prinda Chromebook-ul toata lumea astepta primul laptop Google cu ecran tactil.

  Google Chromebook Pixel face exact acest lucru, te lasa sa iti vari degetelele prin cloud. Laptop-ul Google are specificatii tehnice destul de puternice pentru un dispozitiv care ne obisnuise cu un minim de performanta si care se baza doar pe conectivitate. Chromebook Pixel are procesor Intel Core i5 cu doua nuclee tactat la 1.8GHz, 4GB de RAM si in functie de varianta aleasa va pune la dispozitie 32 sau 64GB spatiu de stocare pe un SSD. Cei care vor alege varianta de 64GB primesc “bonus” si conectivitate 4G LTE. Dupa achizitionarea Pixel-ului, Google suplimenteaza stocarea cu inca 1TB, disponibili online pe Drive gratuit timp de trei ani.

  Piesa de rezistenta a lui Chromebook Pixel este ecranul tactil de 12.85inch cu raportul L/H 3:2, rezolutie de 2560×1700 (239ppi) si luminozitate 400nit.

  Celelalte facilitati ale lui Pixel sunt camera HD, raspunsul tastelor la apasare (previne oboseala degetelor) si cele trei microfoane (unul pozitionat sub tastatura pentru atenuarea zgomotului).

  Conectivitatea este asigurata de WiFi, doua porturi USB, mini displayport, doua jack-uri de 3.5mm (iesire audio, microfon) si un slot pentru card SD. Chromebook Pixel nu are port pentru LAN (Ethernet). O alta problema a laptop-ului este autonomia oferita de cei 59Wh ai bateriei, doar 5 ore.

  Preturile celor doua variante de Chromebook Pixel se ridica la 1299 de dolari pentru cel cu 32GB si 1449 de dolari pentru cel cu 64GB si LTE. Inca nu stim nimic despre disponibilitatea dispozitivelor in Romania. Probabil vor ajunge prin canale neoficiale la preturi mult mai mari.

   

  Sursa: engadget.com