Google a lansat Flu Trends, aplicatia ce estimeaza epidemiile de gripa

24

Google tocmai a lansat in Romania Google Flu Trends, o aplicatie ce estimeaza aproape in timp real epidemiile de gripa, in urma unei colaborari cu Institutul Cantacuzino.

“In Romania, Google Flu Trends utilizeaza tendintele observate in interogarile de cautare timp de mai multe sezoane, coroborate cu datele oficiale furnizate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie-Imunologie Cantacuzino“, a anuntat compania.

In Romania, Google Flu Trends colaboreaza cu  Institutul Na?ional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie-Imunologie Cantacuzino, primind date oficiale furnizate acesta. Astfel, pot fi aflate noi epidemii de gripa.

“Localizarea sistemului Google Flu Trends si pentru Romania va furniza informatii utile si va semnala tendinte care pot fi de un real ajutor sanatatii publice. Folosirea cautarilor online pentru completarea supravegherii nationale, conventionale a gripei, va facilita si va directiona masurile de control, intrucât alerta debutului unei epidemii va putea fi facut? in avans cu cel putin 7 zile fata de raportarile oficiale ale cazurilor”, a declarat dr. Viorel Alexandrescu, medic primar, doctor in stiinte medicale,  ?eful Centrului Na?ional de Gripa din reteaua OMS, INCDMI – Cantacuzino.

Graficele Google Flu Trends sunt bazate pe date anonime si cumulate provenind de la milioane de caut?ri Google efectuate in timp, iar rezultatele afisate sunt generate de un sistem automatizat.

Sursa: Capital