Google a lansat App Maker, o unealtă de creat aplicaţii chiar şi de către începători

35

Google a anunţat App Maker, poate una din cele mai simple unelte de creat aplicaţii, care poate fi folosită şi de utilizatori care nu au conştinţe avansate în programare. Cel puţin la modul în care prezintă această unealtă cei de la Google, pare că nu trebuie să ştii deloc programare. App Maker funcţionează pe metoda drag-and-drop, modelele fiind alese de „dezvoltator” din suita de aplicaţii a celor de la Google sau orice altă aplicaţie care oferă o structură API.

 

În acest fel aplicaţiile vor fi compatibile şi vor funcţiona exact precum aplicaţiile Google, acestea putând fi administrate chiar de inginerii de la Google în acelaşi fel ca şi Gmail, Google Drive sau alte aplicaţii din suita Google.

 

Totul se petrece în cloud, „dezvoltatorul” îşi alege componentele din care să fie constituită interfaţa de utilizator, după care „trage” în aplicaţie funcţii din alte aplicaţii. Sună destul de simplu, la prima vedere. Cei interesaţi pot descărca App Maker prin program „Early Adopter” pentru G Suite Business.

 

APP_MAKER

Πηγή: TECHCRUNCH