Google a lansat Android Device Manager, serviciul de localizare a dispozitivelor Android pierdute

25

Serviciul de localizare a dispozitivelor Android cu GPS, indiferent de marca, a fost lansat astazi si este functional, conform testului nostru.

Serviciul necesita un cont Google si permite afisarea pe harta a ultimei zone in care telefonul a putut fi localizat, il face sa sune la volum maxim timp de 5 minute sau ii sterge toate informatiile stocate. Ultima functie nu am testat-o dar nu ne indoim de eficienta ei.

In timpul verificarii am observat ca o conexiune WiFi sau la reteaua de date a operatorului nu este suficienta pentru a putea localiza telefonul. Dupa activarea GPS-ului, telefonul este localizat imediat, iar informatiile sunt trimise catre Android Device Manager via WiFi sau conexiune de date mobile. Problema cu localizarea este ca GPS-ul nu se descurca prea bine in interiorul cladirilor.

Cei interesati de optiunile “stergere informatii” si “blocare dispozitiv” de la distanta, trebuie sa activeze aceste functii in meniul telefonului.

android_device_manager

Android Device Manager este disponibil aici.

Update: Cand am publicat articolul, localizarea a functionat doar cu GPS-ul pornit. Acum observam ca functioneaza si doar cu WiFi-ul activ.