Google a lansat Android 5.0 Lollipop

21

Google a lansat noua versiune a sistemului de operare Android – Android 5.0 Lollipop. Dupa ce luni de zile a oferit teasere care sa atraga utilizatorii, compania a dezvaluit oficial ceea ce inainte era numit Android L. Primele dispozitive vor primi Android 5.0 Lollipop incepand de luna viitoare.

 

Android 5.0 Lollipop va ajunge pe Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player (un dispozitiv de tip streaming-box cu sistem de operare Android). In plus, Google a confirmat ca noul sistem de operare va ajunge si pe Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10 si alte dispozitive Google Play Edition in urmatoarele saptmani.

 

Pentru a face lucrurile si mai interesante, Android 5.0 Lollipop va ajunge pe unele smartphone-uri Motorola cum sunt Moto X, Moto G (inclusiv modelul cu capabilitati LTE), Moto E, Droid Maxx, Droid Mini, Droid Ultra. Google nu a dezvaluit data la care sistemul de opeare va ajunge pe aceste smartphone-uri, dar a mentionat ca acest lucru se va intampla.

 

SDK-ul Android 5.0 Lollipop va deveni disponibil de pe data de 17 octombrie, ceea ce inseamna ca totul este in grafic pentru ca actualizarea sa inceapa sa fie distribuita luna viitoare. Iata si un material video de promovare pentru Android:

 

 

Πηγή: Engadget