Google a evacuat aplicatiile de blocare a reclamelor din Google Play

15

Reclama e sufletul comertului, iar Google respecta cu sfintenie aceasta cutuma. Va anuntam ca este inutil sa mai cautati prin Google Play aplicatii care sa va curete ecranul de reclame.

Ce-i drept, fara mobile marketing nu am avea la dispozitie atatea aplicatii gratuite deci subiectul este foarte sensibil si il tratam ca atare.

Nu toti utilizatorii sunt dispusi sa plateasca pentru aplicatiile descarcate sau pentru serviciile oferite gratuit dar majoritatea se plang de anumite aspecte fara de care dezvoltatorii sau prestatorii nu ar reusi sa supravietuiasca. Daca s-ar plati o contributie infima, atunci companiile ar fi incurajate sa isi ofere serviciile avand ca principal client publicul, dar majoritatea utilizatorilor stramba din nas si cand aud de o taxa de 2-3 Euro. Multi nu inteleg ca in spatele aplicatiilor se afla programatori care investesc ore bune de munca si care merita sa primeasca o remuneratie pe masura efortului.

Pe de alta parte, Till Faida, co-fondator AdBlock Plus, are un argument bun. El declara ca utilizatorii au dreptul de a controla ce fel de continut se afiseaza pe dispozitivele personale, la fel cum le este permis sa dezactiveze redarea continutului Flash sau JavaScript in browsere.

Cele mai cunoscute programe expulzate de Google sunt AdBlock Plus, AdBlocker, AdAway si AdFree, pe motiv ca incalca termenii sii conditiile distributiei via Google Play. AdBlock Plus poate fi descarcat de pe site-ul companiei, iar AdAway poate fi gasit in biblioteca F-Droid.

Πηγή: techcrunch