Google a creat o tableta rezistenta la Ebola pentru a-i ajuta pe specialisti sa lupte cu virusul

28

Pana acum, medicii care se implicau in tratarea bolilor contagioase ca virusul Ebola puteau folosi numai pixul si hartia atunci cand doreau sa-si noteze ceva. Totusi, la cererea organizatiei franceze Medici fara Frontiere, Google a dezvoltat un model de tableta care sa rezolve tocmai aceasta problema.

 

Gadget-ul are o carcasa protectoare de policarbonat, ceea ce permite tabletei sa fie scufundata in clor atunci cand trebuie dezinfectata. Dispozitivul comunica cu un server alimentat pe baterii si aflat in afara zonei de carantina. Asta inseamna ca medicii pot inregistra datele pacientilor intr-un mod usor, cu ajutorul unei solutii simple si elegante care elimina restrictiile.

 

Desigur, ideea tabletei merge mai departe de epidemia cu virusul Ebola. Cu siguranta dispozitivul ar putea fi folosit si in cazul altor boli extrem de contagioase. Pe langa dezvoltarea unei tablete, Google si organizatia Medici fara Frontiere lucreaza si pentru a face din acest proiect unul open source care sa ajute cat mai multa lume.

 

Πηγή: Engadget