Google a construit parcuri eoliene de un milliard de dolari

14

Gigantul IT Google a investit pana acum aproape un miliard de dolari in proiecte eoliene amplasate in toata lumea, scrie publicatia arstehnica.com.

Vineri, Google a anunta finalizarea unui parc eolian de 50 de MW in statul Iowa din SUA, investitie de 75 de milioane de dolari.

Stirea ar fi fost una dintre multe altele care ar fi zburat pe aripile vantului, fiind vorba de un proiect mic si de o investitie modesta pentru sectorul eolian.

Insa alta este valoarea acestei stiri. Este vorba despre cea mai recenta investitie a Google in energie regenerabila, ce ridica la peste 990 de milioane de dolari sumele alocate in acest domeniu de gigantul IT.

Cele mai mari proiecte, in Germania si SUA

Google are parcuri eoliene mari in Germania, North Dakota, Oregon, California si Iowa.

Proiectul din Iowa cuprinde 20 de turbine eoliene si produce suficienta electricitate pentru a alimenta 15.000 de case.

Nu este singurul parc eolian al Google din Iowa. In 2010, compania a finalizat o investitie similara, cu o capacitate de 114 MW.

Totodata, compania a investit circa 280 de milioane de dolari pentru a sprijini proiectul Solar City, prin care este facilitat accesul la energia produsa din radiatii solare. Peste 15.000 de locuinte rezidentiale se alimenteaza cu energie fotovoltaica in cadrul acestui proiect.

Articol preluat de pe energyonline.ro