Google a confirmat ca Nvidia Tegra K1 este o optiune de procesor pentru Project Ara

15

A mai ramas aproximativ o luna pana la urmatoarea conferinta Project Ara pentru dezvoltatori, unde Google cu siguranta va avea o multime de anunturi de facut cu privire la planurile de viitor. Project Ara este un proiect prin care gigantul motoarelor de cautare urmareste construirea unui smartphone modular comercial.

 

Recent, Google a dezvaluit ce procesor ar putea folosi in cazul smartphone-ului Project Ara. Au existat zvonuri legate de procesoare Toshiba, dar nu acestea vor fi folosite. Este adevarat, insa, ca Toshiba a construit structura de silicon a smartphone-ului, cea care va lega toate modulele dispozitivului. Google a informat ca, la nivelul procesorului pentru Project Ara, ia in calcul doua variante – Marvell PXA1928 si Nvidia Tegra K1.

 

Procesorul de la Nvidia entuziasmeaza specialistii in tehnologie, mai ales ca este acealsi model care a fost inclus pe smartphone-ul Nexus 9. Este de notat ca orice procesor se va decide Google sa foloseasca, acesta a trebui construit special pentru a putea lucra cu elementele modulare care vor fi incluse in smartphone. Ramane de vazut care va fi decizia finala, intrucat cu siguranta compania va anunta detalii suplimentare in cadrul evenimentului pentru dezvoltatori pe care l-a planificat la inceputul lui 2015.

 

Πηγή: PocketNow