Global Music Rights ameninta ca va da in judecata Youtube

18

Google incearca in mod activ sa echipeze Youtube cu o multime de continut muzical obtinut din surse legale – acesta este si modul in care a aparut Youtube Music Key. Totusi, acest lucru nu inseamna ca materialele video ilegale au disparut si exista in continuare entitati care incearca inlaturarea lor. O asemenea entitate este si Global Music Rights.

 

Global Music Rights ameninta ca va da Google in judecata daca gigantul nu va retrage din reteaua Youtube anumite materiale muzicale. Entitatea care cere retragerea melodiilor si-a sustinut recent punctul de vedere pe canalul de televiziune CNN Money unde un avocat a declarat ca Global Music Rights “se apropie de punctul in care nu va mai avea alternativa” si va trebui sa actioneze in instanta.

 

Avocatul a mai adaugat ca, sub incidenta legilor de copyright din Statele Unite, Global Music Rights poate da in judecata Youtube si poate cere daune de 150.000 de dolari pentru fiecare incalcare a legii care se constata. Pana acum, insa, se pare ca Google a rezistat presiunilor de a elimina de pe reteaua Youtube materialele vizate. Potrivit avocatului, “(cei de la Google) sustin in mod gresit ca Digital Millennium Copyright Act le permite sa nu ia nicio masura pana cand detinatorul drepturilor de autor identifica exact materialele”.

 

Deocamdata, oficialii Google si Youtube nu au luat nicio pozitie publica referitoare la amenintarea ca Global Music Rights ar putea intenta un proces sub acuzatia de incalcare a drepturilor de autor.

 

Πηγή: Slashgear