Gigabyte Brix este un nou desktop compact de gaming

338

Gigabyte a prezentat oficial un nou dispozitiv din seria Brix, mai exact un desktop compact de gaming Brix-GZ1DTi7, conform The Verge. Se pare că aceasta este tendința anului în zona de design pentru sistemele performante, cât mai compacte și cu design diferit.

Aparent utilizatorii sunt plictisiți de vechiul design, cutia dreptunghiulară care include componentele nu mai este la modă. Unii au făcut un design cilindric, alții au încercat să facă un cub, alții merg pe diverse modele aerodinamice. Ce la Gigabyte au mers pe o variantă safe, care arată oarecum decent, iar dotările hardware sunt puternice.

Modelul are procesor Core i7 din cea de-a șasea generație, iar placa video este la alegere, varianta de top fiind Nvidia Geforce 1080, dar se poate opta pentrul modelul 1070 pentru un preț mai atractiv. Sistemul Gigabyte are un SSD de 240 GB, dar și un HDD de 1TB pentru a stoca fișierele de dimensiuni mai mari. Dispune de un sistem de răcire hibrid, trage aerul pe la baza cutiei și îl evacuează pe sus, deci nu este bun pentru a fi montat sub masă – doar dacă nu aveți încălzire la birou.

Deocamdată nu există un preț oficial pentru acest sistem, dar el a fost confirmat oficial pe una din paginile Gigabyte. Prețul pentru sistemele de gaming bune începe pe la 2000 de dolari, deci probabil tot pe acolo va fi poziționat și acest model.