Gartner: Symantec, pentru a saptea oara liderul pietei globale de Data Loss Prevention

27

Potrivit Gartner Magic Quadrant, Symantec este liderul pietei de solutii Data Loss Prevention (DLP). Symantec obtine acest titlu a saptea oara consecutiv, fiind confirmat ca principal jucator pe aceasta piata de solutii.

Symantec s-a impus ca lider de piata intr-o zona de tehnologii de securitate relativ noua si in care exista un nivel ridicat al competitiei. Tehnologia DLP este importanta pentru majoritatea companiilor, avand ca principal rol protejarea informatiilor relevante pentru afaceri.” a declarat Razvan Balint, Director General – Romsym Data.

“Solutiile de Data Loss Prevention (DLP) permit companiilor sa identifice, sa monitorizeze si sa-si protejeze informatiile confidentiale, indiferent unde acestea sunt stocate sau utilizate. Discutam bineinteles despre protectia datelor despre clienti, despre contracte si conditii comerciale, IP,  informatii interne confidentiale, etc.  Symantec DLP  este lider in Gartner Magic Quadrant si este totodata lider de piata la nivel mondial.” a declarat Vasile Aniculaesei, Country Manager la Symantec pentru Romania si Bulgaria.

Data Loss Prevention (DLP) este un set de tehnologii pentru protectia datelor si informatiilor importante pentru desfasurarea afacerii.  Solutiile DLP monitorizeaza accesul la datele stocate si informatiile transmise catre exteriorul organizatiilor, oferind  posibilitatea de a identifica potentialele scurgeri de informatii neautorizate.

Studiul Gartner a analizat toate categoriile de solutii DLP: solutii DLP pentru companiile mari, solutii DLP dedicate companiilor medii si mici, precum si modulele DLP integrate in alte categorii de solutii.

Potrivit Gartner, Symantec ofera cea mai completa gama de solutii de protectie DLP, avand integrate mai multe tehnologii inovatoare de detectie care nu sunt disponibile la alti competitori. In plus, compania are o strategie coerenta de dezvoltare a gamei de produse si un „roadmap” cuprinzator pentru gama de solutii. Noile versiuni ale Symantec DLP au inclus un set complet de tehnologii dedicate zonei de mobilitate. In acest sens, functiile produselor au fost extinse pentru monitorizarea accesului la resurse de pe tablete sau telefoane inteligente.

Prin numeroasele tehnologii integrate, Gartner considera ca Symantec ofera cea mai buna garantie pentru implementarea unei solutii DLP. Acest lucru este confirmat atat de pozitia de lider in Magic Quadrant, cat si cota de piata cea mai mare pe care Symantec o detine atat la nivel global, cat si la nivelul pietei autohtone.